Home » 20x Spelletjes voor in de auto

20x Spelletjes voor in de auto

1. Nummerborden raden

Stel je voor, je zit in de auto en de landschappen glijden voorbij. Een perfect moment voor ‘Nummerborden raden’. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers. Je hebt alleen je observatievermogen nodig. De spelers kiezen om beurten een passerende auto uit. Op basis van de letters op het nummerbord verzinnen ze een grappige of creatieve zin. Hoe gekker, hoe beter! Je scoort punten op basis van originaliteit en humor. Het is een spel waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten en de tijd in de auto vliegt voorbij.

2. De verhalenketting

De verhalenketting is een fantastisch spel voor drie of meer personen. Het idee is simpel: iemand begint een verhaal met één zin. De volgende persoon voegt een zin toe, en zo gaat het verder. Het doel is om een zo lang en grappig mogelijk verhaal te maken. Je hebt niets anders nodig dan je fantasie. Dit spel stimuleert creatief denken en zorgt vaak voor hilarische wendingen. Een mooie manier om de reis boeiender te maken en iedereen bij het spel te betrekken.

3. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Dit klassieke spel is ideaal voor twee of meer spelers. Een speler kiest iets dat hij ziet binnen of buiten de auto en zegt: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en het is…” en noemt dan de kleur van het object. De andere spelers stellen vragen om te raden wat het is. Het spel vereist geen extra spullen en is perfect om de aandacht van de omgeving scherp te houden. Het is een geweldig spel voor alle leeftijden en kan net zo lang doorgaan als de spelers willen.

4. Alfabetwedstrijd

De alfabetwedstrijd is een spel voor twee of meer personen. Het doel is om als eerste het alfabet te voltooien door woorden te vinden die beginnen met elke letter, in volgorde van het alfabet. De woorden moeten zichtbaar zijn vanuit de auto, zoals op billboards, nummerplaten, of winkelnamen. Dit spel vereist geen extra materialen en is uitstekend voor het verbeteren van observatievaardigheden en woordenschat. Het kan heel competitief worden, wat het extra leuk maakt.

5. Het dierenalfabet

Dit is een variatie op de alfabetwedstrijd, maar dan met dieren. Geschikt voor twee of meer spelers, het doel is om dieren te noemen die beginnen met elke letter van het alfabet, in volgorde. Je hebt alleen je kennis van dieren nodig. Dit spel is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief, vooral voor kinderen. Het helpt bij het leren van nieuwe dieren en het verbeteren van het alfabet.

6. Zou je liever?

‘Zou je liever?’ is een uitstekend spel voor twee of meer spelers. Een speler stelt een vraag in de trant van “Zou je liever dit of dat doen?” De andere spelers moeten kiezen en hun keuze toelichten. Dit spel vereist geen extra spullen en is perfect voor het starten van interessante gesprekken. Het biedt inzicht in de denkwijze van anderen en kan leiden tot verrassende en grappige antwoorden.

7. De nummerplaat-zin

Dit spel is leuk voor twee of meer spelers. Elke speler probeert een zin te maken waarvan de woorden beginnen met de letters op een willekeurige nummerplaat die ze zien. Je hebt hier geen extra spullen voor nodig. Dit spel is een geweldige manier om creatief te denken en de aandacht bij de reis te houden. Het leidt vaak tot grappige of vreemde zinnen, wat voor veel plezier zorgt.

8. Het kleurenspel

Bij het kleurenspel kiest een speler een kleur en de anderen moeten objecten van die kleur zo snel mogelijk vinden en benoemen. Dit spel vereist geen extra materialen en is perfect om de omgevingswaarneming te verbeteren. Het is een eenvoudige, maar leuke manier om iedereen bij de reis te betrekken en kan heel competitief worden, afhankelijk van de snelheid van de spelers.

9. Steden alfabet

Bij het spel ‘Steden alfabet’ gaat het om het opnoemen van steden in alfabetische volgorde. Geschikt voor twee of meer spelers, waarbij elke speler een stad moet noemen met de volgende letter van het alfabet. Dit spel vereist geen extra spullen en is ideaal om geografische kennis te testen en te verbeteren. Het kan een uitdaging zijn om steden te bedenken voor sommige letters, wat voor extra spanning en plezier zorgt.

10. Wie ben ik?

In ‘Wie ben ik?’ denkt een speler aan een bekend persoon, en de anderen moeten raden wie het is door ja/nee-vragen te stellen. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist geen extra materialen. Het is een geweldig spel om de creativiteit en het deductievermogen te stimuleren. Dit spel kan leiden tot interessante discussies en onverwachte onthullingen over wat de spelers weten over bekende personen.

11. Film raden

Bij ‘Film raden’ denkt een speler aan een film en beschrijft deze zonder de titel te noemen. De anderen moeten raden om welke film het gaat. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist geen extra spullen. Het is een uitstekende manier om filmkennis te testen en te delen, en het kan leiden tot leuke gesprekken over favoriete films en acteurs.

12. Het rijm-spel

Het rijm-spel is een creatief spel voor twee of meer spelers. Een speler noemt een woord, en de anderen moeten woorden vinden die rijmen. Dit spel vereist geen extra materialen en is perfect voor het stimuleren van taalvaardigheden. Het kan heel grappig worden, vooral als de woorden steeds ongewoner worden.

13. De categorieën game

Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers. Een speler kiest een categorie, zoals ‘fruit’ of ‘auto merken’, en de spelers moeten om beurten iets uit die categorie noemen. Dit spel vereist geen extra materialen en is uitstekend voor het verbeteren van kennis en geheugen. Het kan ook heel leerzaam zijn, vooral voor kinderen.

14. Het licentieplaten-spel

In het ‘Licentieplaten-spel’ proberen de spelers een nummerplaat te vinden uit elke staat of een zo groot mogelijk aantal verschillende landen. Geschikt voor twee of meer spelers, dit spel vereist geen extra spullen. Het is een leuke manier om geografische kennis te testen en kan een gevoel van avontuur toevoegen aan de reis.

15. De muziekquiz

Bij de ‘Muziekquiz’ speelt een speler een liedje af en de anderen moeten de titel of de artiest raden. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist alleen een muziekspeler. Het is een geweldige manier om muziekkennis te delen en te testen, en kan leiden tot een gezellige en muzikale reiservaring.

16. Geheugenspel

Het ‘Geheugenspel’ is een klassiek spel waarbij een speler een item toevoegt aan een groeiende lijst, en de volgende spelers moeten de lijst in de juiste volgorde herhalen. Geschikt voor twee of meer spelers, dit spel vereist geen extra materialen. Het is een uitstekend spel voor het verbeteren van het geheugen en de concentratie.

17. Woordassociatie

Bij ‘Woordassociatie’ zegt een speler een woord en de volgende speler moet een woord zeggen dat daarmee geassocieerd wordt. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist geen extra spullen. Het stimuleert creatief denken en kan leiden tot interessante en soms verrassende associaties.

18. Landen alfabet

Dit is een variatie op de alfabetwedstrijd, maar dan met landen. Geschikt voor twee of meer spelers, het doel is om landen te noemen die beginnen met elke letter van het alfabet, in volgorde. Je hebt alleen je kennis van geografie nodig. Dit spel is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief, en een geweldige manier om je kennis van wereldgeografie te testen.

19. Het naam-spel

Bij het ‘Naam-spel’ zegt een speler een naam, en de volgende speler moet een naam bedenken die begint met de laatste letter van de vorige naam. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist geen extra materialen. Het is een leuke manier om je geheugen te testen en kan leiden tot grappige momenten als de namen op raken.

20. Het restaurant-spel

In het ‘Restaurant-spel’ noemt een speler een gerecht, en de volgende speler moet een gerecht noemen dat begint met de laatste letter van het vorige gerecht. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en vereist geen extra spullen. Het is een leuke manier om over eten te praten en kan leiden tot heerlijke gesprekken over favoriete gerechten.